Jesteśmy w social mediach

SZKOLENIE BARMAŃSKIE 16-17 marca 2020r.

  • Termin: 16 marca 2020, godz. 10:00
  • Stopień trudności:
  • Cena: 349zł / osoba

Akademia Kulinarna CooknTalk w Radomiu oraz Mateusz Środa zapraszają na profesjonalne szkolenie barmańskie, kierowane dla barmanów z różnym stażem, którzy chcą rozpocząć samodzielną pracę na poziomie profesjonalnym. Obejmuje często zaniedbywane podstawy alkoholoznawstwa i miksologii, wraz z degustacją, know how koktajlowe, oraz zastosowanie technik kuchennych w barze, kończąc na podstawowych zagadnieniach miksologii molekularnej.
Akademia ma na celu zaszczepienie i utrwalenie u uczestników etykiety barmańskiej oraz kultury koktajlowej, poprawienie efektywności i efektowności w pracy, a także zabawę ze smakami i sytuacjami barowymi.

Szkolenie dwudniowe- 16-17 marca 2020r. , w godzinach 10-18 (16 godzin) ( z przerwą na lunch- w cenie) i zakończone egzaminem teoretycznym i praktycznym oraz imiennym certyfikatem!

Szkolenie przeprowadzane na prawdziwych, wysokogatunkowych alkoholach i napojach.

Plan szkolenia:

DZIEŃ 1

Cz I – Wprowadzenie (teoria) (3h)
Alkoholoznawstwo+Miksologia (cz.I)+podstawy psychologii sprzedaży, degustacja cz.I

Przerwa

Cz II – podstawowe homemady i infuzje w barze, zero waste (Gotowanie) (2h)
Lemoniady, podstawy fermentacji, FIT SYROP- HIT!

Cz  III – Koktajle klasyczne (teoria+praktyka) , Degustacja cz.II (2h)

 

DZIEŃ 2

Cz.I – Przygotowanie stacji, Dekoracje, miksologia (cz.II) – 2h
Cz.II – pianki ( w tym szampańska pod ciśnieniem) i sferyfikacja (podstawy miksologii molekularnej) – (gotowanie) – 1,5h

Przerwa

Cz.III – koktajle w praktyce 2h

Egzamin – teoria (20 min), Praktyka (ok.10 min/os)

Dodatkowy czas po egzaminie na feedbacki, pytania i w razie potrzeby praktykę koktajlową.

Szkolenie w grupie 8 osobowej- duży komfort pracy, dużo czasu dla każdego uczestnika szkolenia!

ZAPRASZAMY!

Informacje dodatkowe

  • Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
  • JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
  • Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości CooknTalk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia.
  • Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
  • Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
  • W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji)  opieka kucharza i świetna atmosfera.
  • Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )

Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień  przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).

Formularz zapisu na kurs

Termin: 16 marca 2020, godz. 10:00
Cena: 349zł / osoba

Kontakt

Akademia Kulinarna COOK`N`TALK 26-600 Radom, Rynek 7

tel. 577 022 302
mail: info@cookandtalk.pl  NIP: 948 231 18 31

VOUCHER PREZENTOWY na warsztaty kulinarne można zakupić:
– bezpośrednio w CooknTalk- napisz do nas mail
– w Prezent Marzeń- https://prezentmarzen.com
– w Katalog Marzeń – https://katalogmarzen.pl/pl/propozycje-partnera/cook-n-talk