MONOPORCJE
- Termin: 18 czerwca 2022, godz. 10:00
- Stopień trudności:
- Cena: 899zł / osoba
Zapraszamy na dwudniowe szkolenie cukiernicze 18-19 czerwca 2022r. – 14 godzin zegarowych – Monodesery.
Dwa intensywne dni szkolenia będą wypełnione pracą, praktyką i ogromem wiedzy o monoporcjach, czyli najmodniejszych deserach. Każdy z nich stanowi całość, mały osobny torcik z owocami w różnej postaci i roli głównej. Z monodeserów można skomponować wspaniały bufet słodki.
W czasie szkolenia każdy z Uczestników przygotuje 6 rodzai najmodniejszych mini deserów koncepcyjnych o smakach:
– mango- porzeczka z polewą lustrzaną,
– brzoskwinia z truskawką w zamszu,
– limonka z borówką,
– solony karmel z czekoladową kapsułą,
– malina z marakują,
– jabłko z pomarańczą.
Uczestniczy szkolenia nauczą się jak:
- upiec spody
- wykonywać i wykorzystywać glasaż barwiony, czyli polewy lustrzane,
- wykonywać musy i żelki o różnych strukturach
- wykonywać ozdoby z czekolady,
- przygotować i wykorzystać zamsz czekoladowy,
- szprycować kremy i musy,
- łączyć smaki i komponować struktury,
- składać i dekorować misternie desery.
W cenie warsztatów obiad dla Uczestników każdego dnia szkolenia, produkty, materiały dydaktyczne.
Wystawiamy faktury oraz imienne certyfikaty.
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).