Jesteśmy w social mediach

GĘSINA na Św.Marcina- od Chefa Marcina

  • Termin: 11 listopada 2022, godz. 17:30
  • Stopień trudności:
  • Cena: 210zł / osoba

Czy wiesz, że gęsina jest uznawana za jedno z najzdrowszych mięs?

Jest kaloryczna i bardzo tłusta, a jednak zasłużyła sobie na miejsce w doborowym gronie DOBREGO mięsa, mi.in dlatego, że zawiera nawet 10 razy więcej dobrych kwasów tłuszczowych niż indyk czy kurczak. Poprawia pracę mózgu, serca i pomaga w stanach zapalnych.

Od 10 już lat Polska przywraca z powodzeniem gęsinę do pierwszej ligi mięs.  Ta arystokratka wśród drobiu to nie tylko gęś pieczona z jabłkami, a przekonacie się o tym na tych warsztatach kulinarnych ze znakomitym trenerem!

W czasie warsztatów przygotujemy i zjemy:

  • Półgęsek/maliny/ziemia/grzanka/sałaty
  • Gęsie żołądki/grzyby/chałka/chutney z gruszki
  • Confitowane gęsie udko/zapiekanka ziemniaczana z boczkiem/kurki/bób
  • Mus czekoladowy/żurawina

To bardzo przekrojowe menu, pełne aromatów. Pokażemy jak wydobyć maksimum smaku zarówno z cudownej gęsiny ale również z innych rewelacyjnych składników zaplanowanych dań.
Pamiętajcie o pojemniczkach na jedzenie- na pewno będzie coś na wynos.
Do zobaczenia!

Informacje dodatkowe

  • Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
  • JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
  • Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości CooknTalk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia.
  • Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
  • Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
  • W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji)  opieka kucharza i świetna atmosfera.
  • Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )

Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień  przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).

Formularz zapisu na kurs

Brak miejsc.

Kontakt

Akademia Kulinarna COOK`N`TALK 26-600 Radom, Rynek 7

tel. 577 022 302
mail: info@cookandtalk.pl  NIP: 948 231 18 31

VOUCHER PREZENTOWY na warsztaty kulinarne można zakupić:
– bezpośrednio w CooknTalk- napisz do nas mail
– w Prezent Marzeń- https://prezentmarzen.com
– w Katalog Marzeń – https://katalogmarzen.pl/pl/propozycje-partnera/cook-n-talk