KUCHARZ kurs kompleksowy
- Termin: 01 marca 2020, godz. 18:00
- Stopień trudności:
- Cena: 2960zł / osoba
Akademia Kulinarna Cookn
Talk zaprasza na kurs kompleksowy dedykowany zarówno osobom, które stawiają swoje pierwsze kroki w gastronomii oraz tym, którzy chcą uporządkować swoje wiadomości i udoskonalić swoje umiejętności z zakresu gastronomii. Specjalnie dla Was opracowaliśmy kompletny kurs KUCHARZA, po ukończeniu którego uzyskacie pakiet niezbędnych umiejętności i wiedzy praktycznej mającej zastosowanie w pracy na stanowisku kucharza. Przygotowuje też Uczestnika do egzaminu zawodowego organizowanego przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną w Warszawie.
W czasie ponad 100 godzin zajęć zajmiecie się zarówno potrawami tradycyjnej kuchni polskiej jak i najnowszymi trendami w gastronomii, dotyczącymi zarówno metod przygotowywania dań, ich serwowania i dekorowania.
Przez meandry kulinarnej dżungli przeprowadzi Uczestników szkolenia mgr Halina Kutkowska- na co dzień nauczyciel przedmiotów zawodowych (kucharz – kelner) w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, autorka oraz laureatka wielu konkursów dla uczniów szkół gastronomicznych, przyjaciel młodzieży. Zajęcia z Nią są wypełnione masą praktycznych wskazówek, przystępnie podanej teorii i doskonale zaplanowanych zajęć praktycznych oraz przebiegają w wesołej atmosferze.
Zajęcia w Akademii Kulinarnej Cook`n`Talk odbywają się w kameralnych grupach 6-8 osobowych, dla komfortu Uczestników przede wszystkim.
Przyjmujemy zapisy na KURS, który odbędzie się od marca do końca maja 2020r.
Ramowy program zajęć na szkoleniu KUCHARZ:
1. Knife skills
2. Zupy, buliony, sosy
3.Nabiał i jaja
4. Potrawy mączne i makarony
5.Ryby i owoce morza
6. Kuchnia wegetariańska i wegańska
7. Drób
8. Wieprzowina
9. Wołowina
10. Desery i napoje
11. Ciasta kruche i półkruche, biszkoptowe i parzone
12. Potrawy półmięsne cz.1
13. Potrawy półmięsne cz.2
14. Powtórzenie wiadomości teoretycznych i testy
15. Próbny egzamin praktyczny
Wykonanie zadania praktycznego przy stanowisku, gdzie zaliczenie to min. 75% umiejętności zgodnych ze standardami OKE.
Dodatkowo, oczywiście:
dobra praktyka higieniczna i produkcyjna, elementy HACCP
obsługa maszyn i urządzeń.
W czasie każdego bloku kursu Uczestnicy poza częścią teoretyczną zajęć będą samodzielnie przygotowywać co najmniej 4 potrawy, o których będzie mowa.
Wszystkie potrawy są przygotowywane na wysokogatunkowych produktach spożywczych.
Na czas zajęć Uczestnicy otrzymują fartuchy i dostęp do wszystkich urządzeń i maszyn potrzebnych w czasie gotowania czy pieczenia. Dodatkowo Uczestnicy po każdych zajęciach otrzymają receptury omawianych dań i skrypty z zajęć.
Uczestnicy otrzymują po ukończonym kursie:
– ZAŚWIADCZENIE wydawane na podstawie: § 18 ust.2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 18.08.2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz 1632)
Wystawiamy faktury!
Możliwość płatności w ratach- w tej sprawie prosimy o kontakt tel. 577 022 302.
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).