Jesteśmy w social mediach

KUCHARZ kurs kompleksowy

  • Termin: 01 marca 2020, godz. 18:00
  • Stopień trudności:
  • Cena: 2960zł / osoba

Akademia Kulinarna CooknTalk zaprasza na kurs kompleksowy dedykowany zarówno osobom, które stawiają swoje pierwsze kroki w gastronomii oraz tym, którzy chcą uporządkować swoje wiadomości i udoskonalić swoje umiejętności z zakresu gastronomii. Specjalnie dla Was opracowaliśmy kompletny kurs KUCHARZA, po ukończeniu którego uzyskacie pakiet niezbędnych umiejętności i wiedzy praktycznej mającej zastosowanie w pracy na stanowisku kucharza. Przygotowuje też Uczestnika do egzaminu zawodowego organizowanego przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną w Warszawie.

W czasie ponad 100 godzin zajęć zajmiecie się zarówno potrawami tradycyjnej kuchni polskiej jak i  najnowszymi trendami w gastronomii, dotyczącymi zarówno metod przygotowywania dań, ich serwowania i dekorowania.

Przez meandry kulinarnej dżungli przeprowadzi Uczestników szkolenia mgr Halina Kutkowska- na co dzień nauczyciel przedmiotów zawodowych (kucharz – kelner) w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, autorka oraz laureatka wielu konkursów dla uczniów szkół gastronomicznych, przyjaciel młodzieży. Zajęcia z Nią są wypełnione masą praktycznych wskazówek, przystępnie podanej teorii i doskonale zaplanowanych zajęć praktycznych oraz przebiegają w wesołej atmosferze.

Zajęcia w Akademii Kulinarnej Cook`n`Talk odbywają się w kameralnych grupach 6-8 osobowych, dla komfortu Uczestników przede wszystkim.

Przyjmujemy zapisy na KURS, który odbędzie się od marca do końca maja 2020r.

Ramowy program zajęć na szkoleniu KUCHARZ:

1.  Knife skills

2. Zupy, buliony, sosy

3.Nabiał i jaja

4. Potrawy mączne i makarony

5.Ryby i owoce morza

6. Kuchnia wegetariańska i wegańska

7. Drób

8. Wieprzowina

9. Wołowina

10.  Desery i napoje

11. Ciasta kruche i półkruche, biszkoptowe i parzone

12. Potrawy półmięsne cz.1

13. Potrawy półmięsne cz.2

14.  Powtórzenie wiadomości teoretycznych i testy

15.  Próbny egzamin praktyczny

Wykonanie zadania praktycznego przy stanowisku, gdzie zaliczenie to min. 75% umiejętności zgodnych ze standardami OKE.

Dodatkowo, oczywiście:

dobra praktyka higieniczna i produkcyjna, elementy HACCP

obsługa maszyn i urządzeń.

W czasie każdego bloku kursu Uczestnicy poza częścią teoretyczną zajęć będą samodzielnie przygotowywać co najmniej 4 potrawy, o których będzie mowa.

Wszystkie potrawy są przygotowywane na wysokogatunkowych produktach spożywczych.

Na czas zajęć Uczestnicy otrzymują fartuchy i dostęp do wszystkich urządzeń i maszyn potrzebnych w czasie gotowania czy pieczenia. Dodatkowo Uczestnicy po każdych zajęciach otrzymają receptury omawianych dań i skrypty z zajęć.

Uczestnicy otrzymują po ukończonym kursie:

ZAŚWIADCZENIE  wydawane na podstawie: § 18 ust.2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej  z dnia 18.08.2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz 1632)

Wystawiamy faktury!

 Możliwość płatności w ratach- w tej sprawie prosimy o kontakt tel. 577 022 302.

Informacje dodatkowe

  • Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
  • JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
  • Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości CooknTalk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia.
  • Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
  • Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
  • W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji)  opieka kucharza i świetna atmosfera.
  • Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )

Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień  przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).

Formularz zapisu na kurs

Termin: 01 marca 2020, godz. 18:00
Cena: 2960zł / osoba

Kontakt

Akademia Kulinarna COOK`N`TALK 26-600 Radom, Rynek 7

tel. 577 022 302
mail: info@cookandtalk.pl  NIP: 948 231 18 31

VOUCHER PREZENTOWY na warsztaty kulinarne można zakupić:
– bezpośrednio w CooknTalk- napisz do nas mail
– w Prezent Marzeń- https://prezentmarzen.com
– w Katalog Marzeń – https://katalogmarzen.pl/pl/propozycje-partnera/cook-n-talk