Kuchnia Gruzińska Gagik Grigoryan
- Termin: 27 lutego 2025, godz. 17:30
- Stopień trudności:
- Cena: 249zł / osoba
Kuchnia Gruzińska potrafi podbijać serca i podniebienia- świeżość produktów, dojrzałe warzywa i owoce, doskonale skomponowane przyprawy- cząber, estragon, czosnek, soczysta kolendra i pietruszka- czujecie już ten aromat.
Dania gruzińskie są jak ogień i woda- lekkie, a sycące, proste, a jednocześnie złożone. O tych kontrastach, które łączy w sobie tradycyjna kuchnia gruzińska opowie Wam piękną historię Trener kulinarny Gagik Grigoryan- Gruzin urodzony w Batumi, od kilku lat mieszkający w Polsce.
Wzniesiemy toast za udany wieczór i przygotujemy wspólnie:
– Badridżani – roladki z bakłażanów – grillowany bakłażan podawany razem z pastą z orzechów włoskich, świeża kolendrą, przyprawami i pestkami granatu
– Chaczapuri po imeretyńsku – drożdżowy placek z mozzarelą i fetą
– Chinkali – pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z dwoma rodzajami nadzienia: serowym oraz nadzieniem wieprzowo-wołowym z własnym bulionem w środku
– Pelamuszi – deser w kształcie galaretki/budyniu z mąki kukurydzianej i pszennej gotowany ze świeżym sokiem winogronowym.
W czasie zajęć będą na Was czekały wszystkie produkty i sprzęty, nie musicie martwić się też o fartuszki.
Pamiętajcie o wygodnych butach oraz uśmiechu na twarzy- to będzie pyszny wieczór.
Do zobaczenia w Cook`n`Talk!
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).