PÓŁKOLONIE KULINARNE 22-26.07
- Termin: 22 lipca 2024, godz. 10:00
- Stopień trudności:
- Cena: 899zł / osoba
Z wielką radością zapraszamy na Kulinarne Lato w Mieście!
W czasie 5 dni (22-26 lipca) będziemy poznawać kuchnie świata z kucharzami Trenerami Akademii Kulinarnej CooknTalk i świetnie się bawić !
Każdy dzień to nowa przygoda- przyłączcie się do nas i spędźcie pyszny tydzień na warsztatach kulinarnych!
Plan zajęć:
Każdego dnia Zbiórka 9.45, Zakończenie zajęć ok: 14:00
22.07- Stąpanie po kruchym….cieście!
Słodkie i wytrawne, słone i czekoladowe, do deserów i do obiadu- kruche ciasto będziecie umieli zrobić z zamkniętymi oczami. Przygotujecie m.in. quiche, ciasteczka w kilku odsłonach, ulubioną tartę Harrego Pottera… to wszystko już pierwszego dnia zajęć:)
23.07- English Breakfast
Specjały kulinarne z ojczyzny MasterChefa i Gordona Ramsay`a poznacie od podszewki- Full english breakfast
Fish and chips, yorkshire pudding, mint sauce, Shepherd’s pie, Bread and Burger pudding- brzmi zagadkowo? Wszystko wyjaśnimy, a potem wypijemy pyszną Earl Grey:)
24.07- Koguta i kury bierzemy w pazury!
Smakowita wycieczka, na którą zaprasza kogut i kurki.
W programie warsztatów znajdziecie kilka wspaniałych potraw, a my nauczymy Was jak zająć się całym kurczakiem i nic nie zmarnować.
– poulet basque HISZPANIA
– Buffalo wings USA
– ave cezar WŁOCHY
– Fried Chicken KENTUCKY
– chicken masala INDIE/GB
– pyszny rosołek z domowymi kluseczkami.
25.07- Pizza Party
Pizza..To jedno z ulubionych dań na całym świecie, nie wspominając o najpopularniejszym daniu włoskim.
Polacy również uwielbiają pizzę. Na warsztatach kulinarnych samodzielnie przygotujecie ciasto na pizze. Zdradzimy Wam sekret jakiej mąki najlepiej użyć do jej wypieku, czy z drożdżami czy z zakwasem.Co zrobić, żeby ciasto wyrosło i potem nie opadło pod naporem wspaniałych dodatków. Jak komponować dodatki, które powinny piec się z pizzą, a które dołożyć świeże już po pieczeniu.
26.07- Tex-Mex Fiesta!
Ostatniego dnia naszych wakacyjnych przygód kulinarnych przygotujemy wspólnie Tex-Mex- czyli fuzję kuchni meksykańskiej i amerykańskiej, która powinna kojarzyć się z barbecue, chilli con carne i burito.
U nas w kuchni będzie się działo i przygotujecie wspólnie przekrojowe menu, które przybliży Wam smaki teksańsko- meksykańskiej kuchni. A na zakończenie naszej kulinarnej przygody kolorowa piniata!
Zapraszamy na pyszne zajęcia w CooknTalk! 🙂
Koszt warsztatów to 899zł/5dni.
Wystawiamy faktury za zajęcia.
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).