Kompleksowy Kurs Cukierniczy Marzec 2020r.
- Termin: 01 marca 2020, godz. 10:00
- Stopień trudności:
- Cena: 1739zł / osoba
Kompleksowy Kurs Cukierniczy z certyfikatem!
32h zegarowe- 5 spotkań po 6,5h.
Masa praktyki w małej grupie. Będzie bardzo intensywnie.
Program kursu:
1. TORT i CIASTO DROŻDŻOWE 1 marca 2020r.
Omówienie zagadnień teoretycznych- 30 min.
Przygotowywanie biszkoptu, nasączenia, żelki, musu, polew lustrzanych, dekoracje tortów.
Przygotowywanie ciasta drożdżowego metodą jedno i dwufazową, pieczenie ciast z wykorzystaniem ciasta drożdżowego- 6h
2. MAKARONIKI i BEZY 14 marca 2020r.
Omówienie zagadnień teoretycznych- 30 min.
Przygotowywanie makaroników oraz ganaszy do nich, przygotowywanie i suszenie bez i bezików i ich dekorowanie- 6h.
3. SERNIKI i PRALINKI 15 marca 2020r.
Omówienie zagadnień teoretycznych- 30 min.
Przygotowywanie sernika tradycyjnego, sernika na zimno oraz sernika bez sera.
Przygotowywanie czekoladek, nadzień do nich, dekorowanie pralinek z wykorzystaniem m.in. folii karotenowych- 6h.
4. SŁODKI BUFET 22 marca 2020r.
Omówienie zagadnień teoretycznych- 30 min.
Przygotowywanie mini deserów, deserków, bankietówek i cake pops- 6h.
5. KRUCHE CIASTO 29 marca 2020r.
Omówienie zagadnień teoretycznych- 30 min
Przygotowywanie tart i tartaletek, kremów do nich i dekoracja ciast. Sposoby wykorzystania resztek ciasta kruchego w kuchni- 6h.
Zakończenie kursu.
Kurs zakończony imiennym certyfikatem.
Ilość miejsc ograniczona.
Nasz numer instytucji szkoleniowej: 2.14/00112/2019
Zapytaj w najbliższym Urzędzie Pracy o zwrot 80% wartości tego szkolenia!
Zapraszamy!
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).