Jesteśmy w social mediach

Kompleksowy Kurs Cukierniczy Marzec 2020r.

  • Termin: 01 marca 2020, godz. 10:00
  • Stopień trudności:
  • Cena: 1739zł / osoba

Kompleksowy Kurs Cukierniczy z certyfikatem!

32h zegarowe- 5 spotkań po  6,5h.

Masa praktyki w małej grupie. Będzie bardzo intensywnie.

Program kursu:

1. TORT i CIASTO DROŻDŻOWE    1 marca 2020r.

Omówienie zagadnień teoretycznych- 30 min.

Przygotowywanie biszkoptu, nasączenia, żelki, musu, polew lustrzanych, dekoracje tortów.

Przygotowywanie ciasta drożdżowego metodą jedno i dwufazową, pieczenie ciast z wykorzystaniem ciasta drożdżowego- 6h

2. MAKARONIKI i BEZY    14 marca 2020r.

Omówienie zagadnień teoretycznych- 30 min.

Przygotowywanie makaroników oraz ganaszy do nich, przygotowywanie i suszenie bez i bezików i ich dekorowanie- 6h.

3. SERNIKI i PRALINKI  15 marca 2020r.

Omówienie zagadnień teoretycznych- 30 min.

Przygotowywanie sernika tradycyjnego, sernika na zimno oraz sernika bez sera.

Przygotowywanie czekoladek, nadzień do nich, dekorowanie pralinek z wykorzystaniem m.in. folii karotenowych- 6h.

4. SŁODKI BUFET 22 marca 2020r.

Omówienie zagadnień teoretycznych- 30 min.

Przygotowywanie mini deserów, deserków, bankietówek i cake pops- 6h.

5. KRUCHE CIASTO  29 marca 2020r.

Omówienie zagadnień teoretycznych- 30 min

Przygotowywanie tart i tartaletek, kremów do nich i dekoracja ciast. Sposoby wykorzystania resztek ciasta kruchego w kuchni- 6h.

Zakończenie kursu.

Kurs zakończony imiennym certyfikatem.

 

Ilość miejsc ograniczona.

Nasz numer instytucji szkoleniowej: 2.14/00112/2019

Zapytaj w najbliższym Urzędzie Pracy o zwrot 80% wartości tego szkolenia!

Zapraszamy!

Informacje dodatkowe

  • Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
  • JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
  • Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości CooknTalk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia.
  • Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
  • Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
  • W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji)  opieka kucharza i świetna atmosfera.
  • Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )

Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień  przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).

Formularz zapisu na kurs

Termin: 01 marca 2020, godz. 10:00
Cena: 1739zł / osoba

Kontakt

Akademia Kulinarna COOK`N`TALK 26-600 Radom, Rynek 7

tel. 577 022 302
mail: info@cookandtalk.pl  NIP: 948 231 18 31

VOUCHER PREZENTOWY na warsztaty kulinarne można zakupić:
– bezpośrednio w CooknTalk- napisz do nas mail
– w Prezent Marzeń- https://prezentmarzen.com
– w Katalog Marzeń – https://katalogmarzen.pl/pl/propozycje-partnera/cook-n-talk