Jesteśmy w social mediach

MAKARONIKI

  • Termin: 16 marca 2022, godz. 12:00
  • Stopień trudności:
  • Cena: 459zł / osoba

Zapraszamy na około 5  godzinne szkolenie cukiernicze poświęcone Makaronikom.

W czasie szkolenia nauczysz się jak przygotować idealne ciasto na makaroniki w dwóch wersjach smakowych oraz sześć rodzajów nadzienia- mas- które połączą dwie słodkie mini bezy migdałowe. Zdradzimy Ci sekret idealnego ciasta, jego kształtu i wyglądu.

Te coraz popularniejsze w Polsce ciasteczka zawojowały już świat, poznaj sztukę wypieku Makaroników i zaskocz swoich klientów i gości!

Makaroniki wywodzą się z Włoch i Francji . Już w XIII wieku w regionach upraw migdałów w Lombardii, Lotaryngii i Kraju Basków pieczono ciastka z mielonych migdałów z dodatkiem miodu i białek jaj.

Makaroniki, początkowo stanowiące pokarm biedaków, z czasem zyskały uznanie wśród zamożniejszych grup ludności, pojawiły się na stołach możnowładców i monarchów. W okresie odrodzenia znane i cenione były w całej Europie i w Krajach Arabskich.

Obecnie we Włoszech każdy region posiada swój własny przepis na makaroniki i uznaje go za jedyny oryginalny.

Szkolenie w CooknTalk opiera się na metodzie francuskiej- czyli beza przygotowywana jest na zimno.

W czasie zajęć każdy przygotuje trzy rodzaje makaroników:

  • naturalne białe,
  • naturalne kakaowe,
  • barwione tęczowymi barwnikami spożywczymi,

oraz 6 smaków kremowego nadzienia:

– nugatowe

-limonkowe

-czekoladowe

-porzeczkowe

-słony karmel

– smak niespodzianka- inny dla każdej grupy.

Szkolenie zakończone imiennym certyfikatem!

Informacje dodatkowe

  • Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
  • JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
  • Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości CooknTalk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia.
  • Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
  • Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
  • W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji)  opieka kucharza i świetna atmosfera.
  • Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )

Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień  przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).

Formularz zapisu na kurs

Termin: 16 marca 2022, godz. 12:00
Cena: 459zł / osoba

Kontakt

Akademia Kulinarna COOK`N`TALK 26-600 Radom, Rynek 7

tel. 577 022 302
mail: info@cookandtalk.pl  NIP: 948 231 18 31

VOUCHER PREZENTOWY na warsztaty kulinarne można zakupić:
– bezpośrednio w CooknTalk- napisz do nas mail
– w Prezent Marzeń- https://prezentmarzen.com
– w Katalog Marzeń – https://katalogmarzen.pl/pl/propozycje-partnera/cook-n-talk