PODSTAWY SUSHI masterclass Sebastiana Lulisa
- Termin: 20 marca 2025, godz. 17:30
- Stopień trudności:
- Cena: 229zł / osoba
Bardzo lubisz Sushi, ale nie do końca wiesz jak zabrać się za przygotowanie pysznych i efektownych rolek?
Świetnie się składa- te warsztaty są właśnie dla Ciebie!
Zobacz, co przygotowaliśmy w programie warsztatów PODSTAWY SUSHI:
1. Przedstawimy planu działania:
– omówienie poszczególnych etapów przygotowywania półproduktów oraz dań jakie będziemy robić;
2. Ugotujemy ryż do sushi:
– omówienie krok po kroku jak wygląda ten proces (opowiemy o rodzajach ryżu, skąd pojawił się kwaśny smak, itd.);
3. Omówimy każdy rodzaj sushi jaki będziemy przygotowywać uwarunkowany historią SUSHI;
4. Omówimy składniki:
– ryby,
– warzywa;
– dodatki;
5. Będzie też krótka informacja o nożach;
6. Oraz krótka informacja o narzędziach;
7. Poznacie ciekawostki o kuchni japońskiej 🙂
Zobacz menu tych warsztatów:
– NIGIRI co to jest?
– z łososia – jak przygotować saku
– z tuńczyka – jak przygotować saku
– Krewetki – jak gotować
– SASHIMI co to jest?
– daikon, shiso
– z łososia – techniki krojenia
– z tuńczyka – techniki krojenia
– HOSOMAKI co to jest?
– avocado
– łosoś
– URAMAKI co to jest?
– łosoś, serek, avocado, sezam
– tuńczyk, ogórek, por, sriracha
– California style maki co to jest?
– krewetka w tempurze z zielonej herbaty, oshinko, ogórek, pikantny majonez, owinięta opalanym łososiem
– FUTOMAKI co to jest?
– łosoś, serek, sałata avocado, ogórek.
Warsztaty poprowadzi Sushi Chef Sebastian Lulis.
Do zobaczenia w Cookn
Talk!
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).