CHLEB OD PODSTAW
- Termin: 07 października 2023, godz. 15:30
- Stopień trudności:
- Cena: 279zł / osoba
Pamiętasz jak pachniał i smakował chleb Twojej Babci? Takie rozkoszne wspomnienie wczesnego
dzieciństwa? Marzysz czasem, aby jeszcze raz schrupać solidną pajdę DOBREGO chleba?
A może szukasz w czeluściach internetu przepisu idealnego na chleb ale zawsze czegoś mu
brakuje?
Masz ochotę nauczyć się jak zrobić chleb? Od zakwasu zaczynając? Wiedzieć, która mąka jest do
czego i jak poznać najlepszą?
Zapraszamy Cię na warsztaty w Cook`n`Talk.
Trenerka Ania Lipiec- RobMłyn- sprawi, że pieczenie chleba w domowym zaciszu to będzie dla Ciebie bułka z masłem 🙂
Program szkolenia obejmuje:
– wprowadzenie teoretyczne w temat wypieku pieczywa
– omówienie przygotowanych receptur
Każdy Uczestnik zajęć upiecze:
- chleb z ziarnami na drożdżach
- chleb na zakwasie
- bułki brioche
- bułki drożdżowe z serem
- chlebek o niskim indeksie glikemicznym.
Uczestnicy zajęć poznają proces powstawania chleba od wyboru lub wyrobu mąki począwszy.
Będą mieszać, obserwować proces rośnięcia i pieczenia swoich chlebów. Porozmawiamy o
szacunku do produktu i do samego chleba- tak mocno zakorzenionym w naszej kulturze.
Zajęcia będą trwały ok 4 godziny zegarowe, chleby i bułeczki po
warsztatach zabierze ze sobą.
To jak? Upieczemy CHLEB?
Zapraszamy:)
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).