PROSECCO *wieczór z winem i pysznym jedzeniem*
- Termin: 27 kwietnia 2024, godz. 17:30
- Stopień trudności:
- Cena: 249zł / osoba
Sobotni wieczór spędzony w przyjaznej atmosferze, ze śródziemnomorskimi smakami i złotymi bąbelkami schłodzonego Prosecco? Brzmi jak idealny plan na początek weekendu?
Razem z Anią Kosterną zapraszamy na wyjątkowe warsztaty, podczas których poznacie tajniki najbardziej popularnych włoskich bąbelków i skosztujecie 4 różnych oryginalnych PROSECCO prosto z włoskich winnic od Le Barbatelle.
Gdzie i z jakich winogron produkowane jest Prosecco?
Czym różni się Prosecco DOC od DOCG?
Prosecco jako aperitif, dodatek do potraw oraz ich składnik.
Na bazie Prosecco przygotujemy pyszne krewetki, kremowe risotto i puszyste Tiramisu z owocami. Przygotujcie się na dużą dawkę ciekawej wiedzy oraz świetną zabawę.
Do zobaczenia! 🙂
WAŻNE!
Wieczór degustacyjny to radosne spotkanie z kuchnią lub produktem wybranego regionu świata, przekrojowa podróż okraszona ciekawostkami kulinarnymi, muzyką, trunkiem pasującym do kolacji. Gotujemy w wesołej atmosferze, bez narzuconego odgórnie rytmu, ale w takt Waszych nastojów i potrzeb. Przygotowujemy wspólnie pyszną 3 daniową kolację, w grupie ok 15 osób, a następnie hedonistycznie cieszymy się pysznym wieczorem, biesiadując ok 4h.
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).