Jesteśmy w social mediach

Salvador`s GALA DINNER

  • Termin: 25 października 2024, godz. 18:00
  • Stopień trudności:
  • Cena: 350zł / osoba

Wielki malarz, człowiek niezwykły, odrobinę infantylny i bardzo oryginalny- Salvador Dali – stał się inspiracją do stworzenia nieoczywistych potraw menu warsztatów kulinarno- sommelierskich godnych mistrza.
Potrawy pełne zaskoczeń, nieoczywistych połączeń smaków pozornie wykluczających się a do tego idealnie sparowane wina.

Dania wypełnione surrealizmem i przyprawione nutą erotyzmu. Przewrotne, zupełnie jak tytuł tych warsztatów- z ukłonem dla Gali- żony Mistrza Salvadora oraz podkreślających wyjątkowy charakter spotkania- kolacja galowa!

Warsztaty kulinarno-sommelierskie poświęcone KUCHNI Salvadora Dalego – które poprowadzą dla Państwa-  uczestnik Masterchef Polska- pełen ekscentryzmu i zręcznie żonglujący faktami i ciekawostkami Michał Fabiszewski- twórca pierwszej i jedynej w Polsce restauracji inspirowanej La Casa de Papel oraz Wine Sommelier Piotr Okoński, który uzupełni tę wyjątkową kolację winami i pięknymi historiami o nich.

Menu:

  • PŁATEK ŚNIEGU- amouse bouche- mus jaśminowy z żelką z bergamotki i zaskakującym płatkiem śniegu
  • RAFA KORALOWA – przystawka z ośmiornicą w roli głównej
  • JUŻ PÓŹNO- niezwykłe danie główne z roladką z wieprzowiny z mrówkami i zaskakującymi dodatkami
  • AMORE- brownie z pomidorów – oryginalna receptura Mistrza Salvadora
  • SZYSZKA na jałowcu? Czy to możliwe? deser słodki

Do kolacji degustacja aż 6 różnych win pod przewodnictwem Sommeliera Piotra Okońskiego!

W ramach biletu na warsztaty zapewniamy:

– produkty spożywcze oraz wina potrzebne do przeprowadzenia zajęć
– sprzęty i narzędzia
– opiekę merytoryczną i praktyczną doświadczonych Trenerów
– kawę, herbatę, wodę bez limitu

Czas trwania: około 4,5 godziny

Cena: 350 zł/osoba

Informacje dodatkowe

  • Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
  • JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
  • Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości CooknTalk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia.
  • Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
  • Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
  • W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji)  opieka kucharza i świetna atmosfera.
  • Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )

Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień  przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).

Formularz zapisu na kurs

Brak miejsc.

Kontakt

Akademia Kulinarna COOK`N`TALK 26-600 Radom, Rynek 7

tel. 577 022 302
mail: info@cookandtalk.pl  NIP: 948 231 18 31

VOUCHER PREZENTOWY na warsztaty kulinarne można zakupić:
– bezpośrednio w CooknTalk- napisz do nas mail
– w Prezent Marzeń- https://prezentmarzen.com
– w Katalog Marzeń – https://katalogmarzen.pl/pl/propozycje-partnera/cook-n-talk