SUMMER COOKING CAMP II turnus
- Termin: 07 sierpnia 2023, godz. 09:45
- Stopień trudności:
- Cena: 700zł / osoba
Z wielką radością zapraszamy dzieci w wieku 7-15 lat na Kulinarne Lato w Mieście!
W czasie 5 dni (7-11 sierpnia) będziemy poznawać kuchnie całego świata z kucharzami Trenerami Akademii Kulinarnej Cookn
Talk i świetnie się bawić !
Każdy dzień to nowa przygoda- przyłączcie się do nas i spędźcie pyszny tydzień z nami!
Plan zajęć:
Każdego dnia Zbiórka 9.45, Zakończenie zajęć ok: 14:00
7.08- Śniadanie dookoła świata!
Witaminki, minerały, śniadanie motorem napędowym całego dnia, zdrowe przekąski, pełnowartościowe składniki, puste kalorie i duuużo wody- to wszystko już pierwszego dnia zajęć.
8.08- American Dream!
Dla równowagi, po bardzo zdrowym poniedziału- pyszne burgery z własnego wypieku bułeczkami, pełne po brzegi hot-dogi, pizza na dwa zaskakujące sposoby i pancakes ociekające toffi lub syropem klonowym..mmm 🙂
9.08- Ciao Ciao ITALIA!
Kuchnia włoska to zawsze dobry pomysł! My zrobimy sobie prawdziwą ucztę- przygotujemy samodzielnie niesamowity, kolorowy makaron z kremowym sosem, aromatyczną sałatkę caprese z dojrzewającymi w słońcu pomidorkami oraz kolorowe bruschetty , przepyszną panna cottę z cytrynową nutą, orzeźwiającą lemoniadę z włoskich cytryn i bergamotki.
10.08- Bonjour Paris!
Oui,Oui- klasyka kuchni francuskiej poleca się na czwartkowe zajęcia. Zaczniemy od Croque Madame, następnie zajmiemy się zupą cebulową z grzankami, przygotujemy szparagi z dressingiem gribiche, a na deser cudowne crepes Suzette oraz fondanty czekoladowe z płynnym wnętrzem! Merci Francjo za te wspaniałości 🙂
11.08- Sama słodycz!
Ostatniego dnia naszych wakacyjnych przygód kulinarnych przygotujemy wspólnie same słodkości- wszyscy razem zajmiemy się stworzeniem najbardziej wakacyjnego tortu ever, zrobimy kolorowe cake-pops, mega czekoladowe muffiny oraz deserki z owocami i górą bitej śmietany, a wszystko ozdobimy brokatem, tęczą, kilogramem posypki i żelkami 😀
Zapraszamy na pyszne zajęcia w Cookn
Talk! 🙂
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).