Szkolenie Barmańskie 2-dniowe
- Termin: 21 marca 2022, godz. 10:00
- Stopień trudności:
- Cena: 659zł / osoba
Akademia Kulinarna Cookn
Talk w Radomiu oraz Mateusz Środa zapraszają na profesjonalne szkolenie barmańskie, kierowane dla barmanów z różnym stażem, którzy chcą rozpocząć samodzielną pracę na poziomie profesjonalnym. Obejmuje często zaniedbywane podstawy alkoholoznawstwa i miksologii, wraz z degustacją, know how koktajlowe, oraz zastosowanie technik kuchennych w barze, kończąc na podstawowych zagadnieniach miksologii molekularnej.
Akademia ma na celu zaszczepienie i utrwalenie u uczestników etykiety barmańskiej oraz kultury koktajlowej, poprawienie efektywności i efektowności w pracy, a także zabawę ze smakami i sytuacjami barowymi.
Szkolenie dwudniowe- 21-22 marca, w godzinach 10-18 ( z przerwą na lunch- w cenie) i zakończone egzaminem teoretycznym i praktycznym oraz imiennym certyfikatem!
Szkolenie przeprowadzane na prawdziwych, wysokogatunkowych alkoholach i napojach.
Plan szkolenia:
DZIEŃ 1
Cz I – Wprowadzenie (teoria) (3h)
1.Barman – Styl życia, którego inni nie zrozumieją
2.Szkolenia – czy warto, gdzie szukać i jak z nich korzystać?
3.Konkursy – jak się przygotować? zadanie praktyczne
4.Budowanie marki osobistej, podstawy marketingu
Przerwa
Cz II – podstawowe homemady i infuzje w barze, zero waste (Gotowanie) (2h)
Lemoniady, podstawy fermentacji. Koktajle klasyczne (teoria+praktyka) , Degustacja cz.II (2h)
5.Klasyki, twisty i koktajle autorskie
6.Homemade workshop – czyli gotowanie i magia przerwa
7.Tasting produktów z projektu #swegonieznacie
DZIEŃ 2
Przygotowanie stacji, Dekoracje, miksologia (cz.II)
1.Cyferki na barze – Brutto, netto, marża – ma się opłacać!
2.Psychologia sprzedaży, inteligencja emocjonalna
Przerwa
3.Piany, bańki, wata powietrzna – XXI wiek w praktyce
Homemade cz.II – Infuzje tradycyjne i molekularne, manipulacja multisensoryczna
Przerwa
Cz.III – koktajle w praktyce
Egzamin – teoria (20 min), Praktyka.
Dodatkowy czas po egzaminie na feedbacki, pytania i w razie potrzeby praktykę koktajlową.
Szkolenie w grupie 8 osobowej- duży komfort pracy, dużo czasu dla każdego uczestnika szkolenia!
Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia!
ZAPRASZAMY!
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).