Szkolenie SOMMELIERSKIE 16-17 czerwca
- Termin: 16 czerwca 2020, godz. 10:00
- Stopień trudności:
- Cena: 599zł / osoba
Zapraszamy na pierwszy stacjonarny kurs sommelierski w Radomiu!
Dwudniowe (16-17 czerwca 2020r.) szkolenie prowadzone w przyjaznej atmosferze, które kierujemy do kelnerów- aby mogli jak najlepiej doradzać Gościom w kwestii wyboru wina. Szkolenie to będzie również idealnym pierwszym krokiem dla amatorów- pasjonatów, którzy chcą uporządkować i poszerzyć swoją wiedzę o winach. W czasie szkolenia przewidziana jest degustacja 12 różnych win!
Ramowy plan szkolenia:
1 dzień część teoretyczna i praktyczna, na której dowiecie się :
– Czym jest wino
-Kim jest sommelier
-Produkcja win białych i czerwonych
-Najważniejsze szczepy wykorzystywane do produkcji wina. Ich występowanie i charakterystyka
-Kraje winiarskie i regiony Francja, Włochy, Hiszpania, Portugalia, Niemcy , Węgry, Polska
-Serwis wina spokojnego i musującego
-Degustacja opisowa
2 dzień część teoretyczna i praktyczna zakończona egzaminem
– Pozostałe kraje produkujące wino Chille, Argentyna, Australia, Nowa Zelandia , USA, RPA,
-Czytanie etykiet wina (informacje zawarte na etykiecie)
-Przechowywanie wina
-Dojrzewanie wina
-Degustacja w ciemno
-Dekantacja wina czerwonego
– Egzamin
Szkolenie zakończy się imiennym certyfikatem. Istnieje możliwość wystawienia faktury.
Zapraszamy!
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).
Formularz zapisu na kurs
Brak miejsc.