Tajemnice Czekolady- PRALINY I TRUFLE
- Termin: 23 marca 2024, godz. 10:00
- Stopień trudności:
- Cena: 1000zł / osoba
Zapraszamy Państwa do słodkiego świata czekolady!
Szkolenie przeprowadzi cukiernik z ogromnym doświadczeniem, kobieta, której cukiernictwo to pasja i wybór na życie- Beata Świąder.
W czasie 1-dniowego 8 godzinnego szkolenia poświęconego w całości CZEKOLADZIE– produkcji pralin i trufli poznacie wiele sekretów cukierników:
- jakie są rodzaje czekolady
- jak się ją produkuje
- jakie są czynniki wpływające na przechowywanie wyrobów czekoladowych
Nauczymy Was:
- jak wybierać czekoladę
- jak ją temperować różnymi metodami
- jak barwić czekoladę oraz praliny
- jak przygotować różne rodzaje ganache
- jak wylewać czekoladę do form i formować trufle.
W czasie szkolenia zapewnimy Wam:
- wszystkie produkty i sprzęty potrzebne do wykonania pralin i trufli
- kawę, herbatę i wodę bez limitu
- lunch w przerwie szkolenia
- dyplom ukończenia szkolenia
świetną atmosferę oraz masę cennych porad i wskazówek- m.in.gdzie i co kupować, jak dbać o sprzęt, jak pracować mądrze.
Wszystkie przygotowane produkty są przeznaczone dla Uczestników szkolenia- możecie częstować się lub zabrać pyszności ze sobą.
Przygotujecie:
- praliny formowe malowane – ręcznie i aerografem, z nadzieniem:
– nugatowym
– kawowym
– limonkowym z maliną z rozmarynem
– słony karmel z czekoladą
– kinder bueno - praliny krojone
- trufle
Szkolenie odbędzie się w kameralnej grupie w przestronnych wnętrzach Akademii Kulinarnej Cookn
Talk- na drugim piętrze kamienicy Rynek 7 w Radomiu.
Parking w weekend jest bezpłatny i dostępny przed samym wejściem do budynku.
Dla osób, które potrzebują noclegu oferujemy zniżkę na pobyt w sąsiadujących z Akademią hotelach butikowych NIHIL NOVI oraz HOPPEN HOUSE- dajcie znać, jeśli możemy pomóc.
Jeśli macie Państwo pytania lub wątpliwości prosimy o kontakt- 577 022 302 lub mailowo: info@cookandtalk.pl.
Do zobaczenia w Cookn
Talk.
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).