Jesteśmy w social mediach

Tajemnice Czekolady- PRALINY I TRUFLE

  • Termin: 23 marca 2024, godz. 10:00
  • Stopień trudności:
  • Cena: 1000zł / osoba

Zapraszamy Państwa do słodkiego świata czekolady!
Szkolenie przeprowadzi cukiernik z ogromnym doświadczeniem, kobieta, której cukiernictwo to pasja i wybór na życie- Beata Świąder.
W czasie 1-dniowego 8 godzinnego szkolenia poświęconego w całości CZEKOLADZIE– produkcji pralin i trufli poznacie wiele sekretów cukierników:

  • jakie są rodzaje czekolady
  • jak się ją produkuje
  • jakie są czynniki wpływające na przechowywanie wyrobów czekoladowych

Nauczymy Was:

  • jak wybierać czekoladę
  • jak ją temperować różnymi metodami
  • jak barwić czekoladę oraz praliny
  • jak przygotować różne rodzaje ganache
  • jak wylewać czekoladę do form i formować trufle.

W czasie szkolenia zapewnimy Wam:

  • wszystkie produkty i sprzęty potrzebne do wykonania pralin i trufli
  • kawę, herbatę i wodę bez limitu
  • lunch w przerwie szkolenia
  • dyplom ukończenia szkolenia

świetną atmosferę oraz masę cennych porad i wskazówek- m.in.gdzie i co kupować, jak dbać o sprzęt, jak pracować mądrze.
Wszystkie przygotowane produkty są przeznaczone dla Uczestników szkolenia- możecie częstować się lub zabrać pyszności ze sobą.
Przygotujecie:

  • praliny formowe malowane – ręcznie i aerografem, z nadzieniem:
    – nugatowym
    – kawowym
    – limonkowym z maliną z rozmarynem
    – słony karmel z czekoladą
    – kinder bueno
  • praliny krojone
  • trufle

Szkolenie odbędzie się w kameralnej grupie w przestronnych wnętrzach Akademii Kulinarnej CooknTalk- na drugim piętrze kamienicy Rynek 7 w Radomiu.
Parking w weekend jest bezpłatny i dostępny przed samym wejściem do budynku.
Dla osób, które potrzebują noclegu oferujemy zniżkę na pobyt w sąsiadujących z Akademią hotelach butikowych NIHIL NOVI oraz HOPPEN HOUSE- dajcie znać, jeśli możemy pomóc.
Jeśli macie Państwo pytania lub wątpliwości prosimy o kontakt- 577 022 302 lub mailowo: info@cookandtalk.pl.

Do zobaczenia w CooknTalk.

Informacje dodatkowe

  • Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
  • JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
  • Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości CooknTalk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia.
  • Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
  • Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
  • W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji)  opieka kucharza i świetna atmosfera.
  • Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )

Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień  przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).

Formularz zapisu na kurs

Termin: 23 marca 2024, godz. 10:00
Cena: 1000zł / osoba

Kontakt

Akademia Kulinarna COOK`N`TALK 26-600 Radom, Rynek 7

tel. 577 022 302
mail: info@cookandtalk.pl  NIP: 948 231 18 31

VOUCHER PREZENTOWY na warsztaty kulinarne można zakupić:
– bezpośrednio w CooknTalk- napisz do nas mail
– w Prezent Marzeń- https://prezentmarzen.com
– w Katalog Marzeń – https://katalogmarzen.pl/pl/propozycje-partnera/cook-n-talk