Jesteśmy w social mediach

ABC drobiu

  • Termin: 16 lutego 2025, godz. 14:00
  • Stopień trudności:
  • Cena: 200zł / osoba

Warsztaty kulinarne ABC Drobiu będą poświęcone w całości na zapoznanie się z różnymi typami mięsa drobiowego, jego obróbką i sposobami przygotowania i potrwają ok 3,5 godziny zegarowej.

Zajęcia poprowadzi niezastąpiona Halina Kutkowska- pedagog, technolog żywienia i laureatka wielu konkursów, a przede wszystkim kucharz z ogromnym doświadczeniem.

Drób to mięso, które najczęściej wybieramy ze sklepowej półki, mięso, które lubi zdecydowana większość Polaków. Mięso, które stosunkowo szybko możemy obrobić. Drób to niskokaloryczne źródło białka, idealne dla osób na diecie i osób trenujących sport.

Jeśli używasz drobiu głównie do przygotowania “schabowych- kurczakowych” albo ewentualnie do niedzielnego rosołu, jeśli nie wiesz jak podzielić całego kurczaka lub kaczkę na elementy i maksymalnie wykorzystać cały produkt- te warsztaty są dla Ciebie!

Przygotujemy wspólnie:

  • pieczoną kaczkę z sosem wiśniowym
  • galantynę z kurczaka- nauczymy Cię luzować całego kurczaka!
  • udka faszerowane mięsem mielonym,
  • sałatkę z drobiem i pysznym sosem ziołowym,
  • indyka w galarecie wytrawnej z owocami
  • bulion drobiowy z mięs wielu- pyszną bazę zup i sosów.W czasie warsztatów pracujemy w grupach kilkuosobowych, a każdy z Uczestników aktywnie uczestniczy w przebiegu zajęć.
    Będziemy czekać na Ciebie z produktami, fartuszkiem, narzędziami i recepturami.
    Ty pamiętaj o pojemniku na jedzonko na wynos, którego nie dasz rady  zjeść w czasie warsztatów oraz o tym, że jesteśmy w naszej pracowni nie na konkursie kulinarnym, ale po to, abyś nabrał/nabrała nowych umiejętności w kameralnej grupie, w czasie warsztatów w przyjaznej, domowej atmosferze. Będzie czas na rozmowę, omówienie zagadnień, które sprawiają Wam trudność i czas na pracę z produktem pod czujnym okiem Trenera. Nie ma się czego bać :)Do zobaczenia w CooknTalk !

Informacje dodatkowe

  • Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
  • JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
  • Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości CooknTalk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia.
  • Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
  • Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
  • W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji)  opieka kucharza i świetna atmosfera.
  • Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )

Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień  przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).

Formularz zapisu na kurs

Termin: 16 lutego 2025, godz. 14:00
Cena: 200zł / osoba

Kontakt

Akademia Kulinarna COOK`N`TALK 26-600 Radom, Rynek 7

tel. 577 022 302
mail: info@cookandtalk.pl  NIP: 948 231 18 31

VOUCHER PREZENTOWY na warsztaty kulinarne można zakupić:
– bezpośrednio w CooknTalk- napisz do nas mail
– w Prezent Marzeń- https://prezentmarzen.com
– w Katalog Marzeń – https://katalogmarzen.pl/pl/propozycje-partnera/cook-n-talk