Wół na Stół (świąteczny)
- Termin: 11 grudnia 2021, godz. 17:30
- Stopień trudności:
- Cena: 219zł / osoba
Zapraszamy na bardzo mięsne warsztaty kulinarne poświęcone tylko WOŁOWINIE, z inspiracją na dania Pierwszego i Drugiego Dnia Świąt Bożego Narodzenia.
To trudne mięso, wymagające wiedzy, uwagi przy wyborze, znajomości techniki pracy z nim i kilku sztuczek, które zdradzi Wam Masterchef Michał Fabiszewski.
W części teoretycznej dowiecie się czym charakteryzują się poszczególne elementy wołu, jak wykorzystać je w kuchni najlepiej.
W czasie 4 godzinnych zajęć praktycznych przygotujecie wspólnie:
– Tatar pod whisky
–Sloppy joe
–Soba z polędwicy wołowej
– polędwicę Wellington
– tataki wołowe
Warsztaty zakończą się wspólną kolacją .
Zapraszamy!
Informacje dodatkowe
- Dbamy o Wasze bezpieczeństwo- prosimy o przestrzeganie nowych zasad regulaminu dotyczących bezpieczeństwa, higieny pracy oraz reżimu sanitarnego na terenie Akademii.
- JEŚLI POTRZEBUJESZ FAKTURY zamiast paragonu skontaktuj się z nami telefonicznie przed wypełnieniem formularza.
- Jeśli przyjeżdżasz do nas z daleka i potrzebujesz noclegu skontaktuj się z nami- dla Gości Cook
n
Talk mamy specjalną ofertę w Hotelu Nihil Novi w centrum Radomia. - Potrawy przygotowywane na warsztatach są przeznaczone do konsumpcji.
- Do dyspozycji uczestników warsztatów przekazujemy sprzęty kuchenne i fartuchy na czas zajęć.
- W cenę warsztatów wliczone są produkty potrzebne do wykonania zaplanowanych potraw, przepisy, kawa, herbata i woda dla Uczestników (dla pełnoletnich lampka wina do kolacji) opieka kucharza i świetna atmosfera.
- Zapewniamy dobrą atmosferę, a Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach, a jeśli możesz weź ze sobą pojemniki na żywność (będzie coś na wynos 😉 )
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania lub przełożenia kursu w przypadku nie osiągnięcia minimum uczestników- jeśli tak się stanie- dzień przed zajęciami, na które nie zebrała się grupa otrzymasz wiadomość mailową w tej sprawie. Brak wiadomości to dobry znak:).
Formularz zapisu na kurs
Brak miejsc.